tirsdag 22. februar 2011

Reisebrev 3. Marrakesh

Etter mange timer paa fly i lopet av lordagen ankommer vi marrakesh og marokko. Naar vi ankommer sentrum merker vi fort kulturforskjellen fra afrika til vesten. Trafikken beveger seg helt vilkaarlig, paa tross av at veien faktisk har 2 filer.. Markedet oser av nye lukter og etter et par dager med reising er nok vaare kropper ogsaa med aa gi plassen en ny spennende dunst.
Paa tross av at vi bare har reist et dogn gjor mengden intrykk folelsen av aa ha reist mye lengre. Derfor var det godt aa tidlig finne et tradisjonelt marokkokansk gjestehus kalt riad. Her fikk vi et koselig lite rom med to senger for 140 kroner. Ikke galt. Det maa sies at vi forst var litt skeptisk til plassens beliggenhet. Inn en sidegate, gjennom et smug, rundt er hjorne og inn et nytt smug. Men hva gjor man vel ikke for aa vaere husets forste norske gjester!

Neste dag vokner vi og faar tatt en etterlengtet dusj. Etter et godt forsteinntrykk av denne riaden dro vi ut i gatene. Marrakesh er kjent for sine yrende gater, det er obligatorisk aa bruke noen timer paa aa bare gaa seg vill. Sterke lukter, friske farger og ivrige, men koselige selgere gav oss en flott opplevelse av byens gatemarked.

Paa hovedtorvet var det litt ekstra folksomt denne sondagen. Ett par hundre mennesker hadde samlet seg for aa ytre sin mening om sin kjaere konge. For aa faa et litt bedre overblikk av dette som kunne minne om et litt ivrig 17 mai tog, tok vi plass paa den hoyeste cafeen i naerheten. Paa taket av fjerde etasje bestilte vi kaffe og appelsinjuice, og thomas tok frem dampbageriets ikke saa ferske brod, som han hadde tatt med hjemmefra. Mens minaretaene skrek ut dagens bonn ble folkemengden forann oss storre og storre, og det nermest seg naa nesten 2000 mennesker. Kanskje 1500.. Ettersom kaffekoppen ble tom lignet folkfesten mer og mer paa en tapto. Paa et oyeblikk ville folkemengden gaa fra aa vaere samlet til a spurte i alle kompassets retninger. Vi ble senere fortalt at politiet ofte opererer i sivil bekledning og det kan tenkes at deres inngrepen kan ha med de tapto lignende bevegelsene aa gjore.

Mettet paa store folkemengder la vi naa kursen mot havet. Marrakesh var en flott opplevelse, men som alltid lengtet vi etter lukten paa havet.

Reisetips: Naar du kommer til den obligatoriske delen av aa gaa seg vill i gatene. Spaser da litt ut av turist sentrum slik at du opplever de markedene som de lokale handler paa. Dette er langt mer behagelig og man faar et mer genuint bilde av opprinnelig marokansk kultur.

Med Hjertelig Hilsen takk vi for hyggelige kommentarer
Artelleristen og Sjoforen

4 kommentarer:

  1. Har dere ikke opplevd noe med jesus?

    SvarSlett
  2. hei mads. hva mener du med det?

    SvarSlett
  3. Hahaha, som ikke var så ferskt lenger!

    Dette er gøy å lese!! :D

    SvarSlett
  4. takk henri
    gleder oss til aa see paa fremklte bilder hos deg! hoho

    SvarSlett