fredag 25. februar 2011

Reisebrev 6. CasaBlanca

Vi voknet tidlig torsdag for aa dra videre nord. Det hadde vert et fantastisk opphold, men vandringen maatte fortsette. I ni tiden naadde vi byen El Jadida, en liten storby og som alltid gikk vi imot havet. Paa en liten steinhylle langs en molo fant vi en plass i solen, men i le av vinden. Her slappet vi av noen timer imens vi noyt utsikten av havnen og de gamle bymurene. Aa finne slike smaa, stille og spesielle plasser i smaabyer har virkelig falt i smak paa denne turen. Men for aa naa maalet, Fez, uten aa ha hastverk de siste dagene maatte vi videre. For vi satte oss paa neste buss hadde vi et deilig moltid paa et av de lokale gatekjokkenene, Thomas ble ikke helt mett og kjopt med en halv kylling.

To timer tok oss til Casablanca, den storste byen til naa. Vi gikk noen timer rundt omkring, for vi som vanelig fikk hjelp av en av gatas mange langere til aa finne et billig jalla hotel. Det skulle for ovrig vise seg og vaere det eneste hotellet vi bodde paa under turen, men ogsaa det styggeste plassen vi bodde. Mugg er et stikkord. Etter aa ha lagt fra oss sekkene gikk vi en lang tur ned til byens storste moske. Dette var et fantastisk byggverk som gjorde store inntrykk. Paa merkelig vis endte vi opp med aa faa en liten privat visning. I morket ble vi snikt inn i underetasjens gamle moskveral. Her var det mange fontener hvor det rant hellig muslimsk vann. Alt var byggd i eldgammel mosaikk og marmor, -fra korsfarerenes tid, paapeker sindre.



Resten av kvelden ble brukt paa en fin restaurant hvor vi igjen ble servert tradisjonel marokansk mat. Fisk og lam var paa menyen. Paa tross av vaar elsk for smaabyen hadde denne byen gitt mersmak. Men neste morgen var vi alikevell lett paa taa til aa komme oss videre til Mohammedia.
Reisetips Marokkos storbyen preges av mange kafeer og faa restauranter, legg derfor merke til de du ser slik at du er berett naar sulten tar overhaand.
Svette Hilsner

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar