torsdag 21. juli 2011

Seilas Stormchaser - Vi lever.


Vi har nådd vår fjerde dag til sjøs og befinner oss i Sverige. Det var klokken 08:00 i går at vi forlot fedrelandet. Vi krysset over fra Jomfruland og siktet oss inn mot Strømstad. På tross av at vi kastet loss uten GPS, bommet vi bare med 11 nautiske mil. Mannskapet var i det hele tatt fornøyd med å ha truffet Sverige.

Den første dagen startet litt mer problematisk. Vi hadde ikkepassert Odderøya før 4 bølger pøste inn luka i bauen. Den viste seg å ikke være så tett vi hadde trodd. På tross av at soverommet/stua/spisestua/kjøkkenet med alt inventar var blaut, fortsatte vi med godt mot. -Helt frem til Kapteinen selv gjorde en tappe, og vi ente opp med at lina til fokka forsvant inn i masta. Dermed stod vi uten fokk og uten å helt vite hvordan vi skulle løse problemet. På grunn av dette og dårlige vindforhold ente vi opp med å gå for motor frem til Grimstad den første dagen. Når kvelden kom heiste vi rosten opp i toppen av masta og fikk firt lina ned og seilet var igjen fungerende. En litt vågal operasjon, men alt gikk vell.

Dag to gikk mot Jomfruland og med god pålandsvind seilte vi hele veien. (Frisk bris og skiftende skydekke, påpeker metrologen Filip.) God fart og bølger på to meter medførte litt sjøsyke blant mannskapet. Men vi hadde bestemt oss, Stormchaser skulle ikke legge til i noen annen havn enn på Jomfruland den kvelden.

Etter en god natts hvilke satte vi seil mot vår søta bror. Vindforholdene startet bra men utpå dagen løyet det helt. Dette medførte at vi måtte gå for motor den siste biten. Under overfarten ble det et ufattelig, godt vær og det var sydenstemning om bord. Nakenbading og soling på dekk var ikke til å unngå. Så på tross av dårlige vind var stemningen på topp, vi nådde også land lenge før forventet. Tre dager på sjøen og allerede i Sverige, tror vi overasket de fleste.

Nå har vi noen dager langs kysten her før vi krysset til Skagen.

Godspeed landkrabbe.

Mannskapet på ’Stormchaser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar