torsdag 19. mai 2011

Trygt tilbake i Kongeriket Norge

Heisann jeg ville bare si at jeg Nå er kommet meg trygt tilbake til Flekkerøya etter en strabasiøs tur over Atlanterhavet med en fantastisk velkomst til min kjære by av fire politimenn. Steike og lei jeg er av å sitte i ett fly. Jeg er overlykkelig over å komme tilbake til dette vakre land.


"Rincon" YEAAAAAAAH!!!

Og jeg smiler godt etter nesten 3 fantasiske uker i statene hvor jeg fikk en fantastisk avsluttning med ett sterk møte i en gammel babtist menighet hvor alle gikk barbeint og kjørte på sine slitte longboard.
Gud møtte oss alle virkelig sterk og både meg og min tur kamerat Truls. Etter møte sov over hos ungdommene fra menigheten som så ut som de kom rett ut fra 70 -tallet, litt skeptisk i begynnelsen til folka, men det viste seg og være noen skikkelig bra folk som var super radicale for vår alles Herre.

Neste dag dro vi til en surfspot som heter Rincon som er så og si NR1 Spot i California. En ren velsignelse og kunne surfe der og det var til og med så og si bare oss der. Fantastisk bølge som bare går og går og går. Vi snakkes snart håper jeg. Ps: Null mobiltelefon

onsdag 18. mai 2011

Gratulerer alle norske borgere



For nesten 200 år siden satt en gjeng på Eidsvoll å skrev vår kjære grunnlov. Den 17 mai 1814, etter 60 dager med hard jobbing, sa de seg ferdige, signerte og dro hjem til koner og barn. Og det er i denne anledning jeg vi vil ønske alle en riktig god dag! Gratulerer.


Partytelt for anledningen. 17mai2011


Selv er jeg i nord og feiret kvelden til skogs. En annerledes feiring, men i sannhet en minneverdig en. Filip er kommet hjem fra Amerika, Sindre er tilbake i militæret og Cato gjør seg ferdig på Ansgar. Men CAptnHopes’ skute er nå sjøsatt og vi håper å kunne dokumentere mange eventyrlig seilaser de neste ukene. Over og ut.

mandag 9. mai 2011

South Central, Los Angeles to Orange County



Nå har jeg landa på ett hotel rom i Orange County. Ganske kontraster fra uka som har vært, hvor vi har jobbet i veldig harde strøk med husløse, gjengmedlemmer og narkomane. Har hatt en fantastisk uke på Dreamcenter hvor jeg har opplevd mye med Gud faderen og blitt kjent med mange bra folk. Utrolig mange sterke vitnesbyrd fra folk på Dreamcenteret. Hørt sterke historier fra tidligere gjengmedlemmer som har blitt skutt og knivstukket opptil flere ganger som har blitt total forandret ved å ta imot Jesus og nå jobbet på senteret. Veldig mye bra.

Nå er det total ferie modus her i Orange County og snart blir jeg og Truls henta av noen kjente som skal ta oss videre med til San Diego for litt surfing. Håper veldig på at det blir noe surfing snart, det hadde vært utrolig digg.


lørdag 7. mai 2011

Los Angeles, SKID ROW

Her er litt rå tekst hva som har skjedd over i Usa og hva jeg driver med akurat fortiden. Mye skrive feil og jeg har ikke fått tatt noen bilder, siden det har vært så mye å gjøre og fordi det er ganske farlig det fleste strøkene vi har jobba.

Jeg dro ut på tur med Filadelfia Kristiansand bibelskolen til Los Angeles. Vi skulle være med på å jobbe på Dreamcenter som ligger ligger midt i storbyen L.A

Mandag. Reiste fra Kristiansand og via Gardermoen seilte vi over Atlantern i en Boing 747
Ikke noe annet å si enn at det var en veldig lang tur. Når vi første var fremme etter utallige timer i et fly bar det rett til sengs når vi kom frem til Dreamcenter.

Tirsdag.
I dag ble det omvisning rundt på dette gigantiske bygget som tidligere var ett sykehus. Det arbeider folk over alt. Lesser inn matvarer og arbeider på kjøkkenet. Det ble ett lite såkalt ”info” møte som viste seg og være noe som innebar noe helt annet. Det var full trøkk med lovsang og tilbedelse. Ekstremt profesjonellt opplegg. Ut på ettermiddagen ble vi med ut i områder hvor folk hadde hvor det folk var arbeidsløse og hadde ikke råd til mat. Dreamcenter dro ut hver eneste dag med lastebil ut i getthoen å delte ut mat. Dette var vi med på.

Onsdag.

I dag våknet jeg opp 07.00 og startet dagen med en god frokost. I dag skulle jeg være med på ett opplegg kalt Under the bridge. Vi skulle ned i det værste strøket i hele Los Angeles med tilnavnet Skitrow. Vi hadde et møte med lederne som skulle være med. Flere tidligere gjengmedlemmer som hadde ett enormt vitnesbyrd hvordan Jesus hadde forandret dems liv. Det vi fikk høre var at det var begynnelsen av måneden så det var nok temmelig ampert der nede. Siden da hadde de fleste skaffet penger til sin rus.

Synet slo med i når jeg vandret i gaten å plutselig min vend Tor Andre Bergmann dunker i min skulder og sier. ”Her hadde vi aldri gått alene” Det var vanskelig å forklare men hvis du har sett senarioet fra New York i filmen American Gangster så var det noe tilnærmet eller enda verre. Folk lå strødd lags vegen. Vi kom tidlig på morgen så mange lå og sov med sine vogner med klær og søppel. Jeg vil si hele kvartalet var influertert av narkotiske stoffer. Vi gikk rundt for invitere til gratis mat som skulle bli servert på ettermiddagen.

Til kveld skulle jeg ned i samme strøket igjen og være med på The Jonash Prosject. Der ble vi delt inn i flere forskjellige grupper. 1. Snakke med folk og be for de. 2 Servere hotdogs og kaffe. 3. Ta å kaste søppel fra gatene.

Jeg var med på søppel plukking. Vi ble tildelt hansker og søppel poser og gikk gjennom hele område å ryddet det for søppel. Vi fikk strenge instruksjoner at vi måtte holde sammen og hva vi burde holde oss unna som, blant annet alle sprøytene som lå langs gaten og Bottle Cans som ble brukt til koking av heroinen. Det var ett utrolig senario å gå gjennom ett av verdens hardeste strøk hvor over 15.000 lever på gata og plukke søppel for dem. Det var 5 stykker som lever på heltid å gjør dette hver eneste dag. Plukker søppel og hjelper folk i område. Viser guds kjærlighet i praksis. Utrolig

Torsdag
Dro ut med fangene her som soner sin straff her på Dreamcenter til Angus Chruch Dreamcenter for å vaske og gjøre klar for møte som skal var på kvelden. Vi vasket vinduene på hele kirken og heisene.
På ettermiddag dro vi ut til en High School med over 3000 elever for å fortelle om ungdomsmøtene som er på tirsdager.