mandag 26. mars 2012

Studentboligen skaffet..En gledelig nyhet. I helga har meg og min bror Benjamin valfartet igjen til Tigerstaden for å gjøre de siste byråkratiske forhandlingen for at en Albin 79 skulle bli vår. Etter tidligere hatt en Oslo tur med Captain hope, måtte vi enda en gang østover for å få en siste sjekk og motta nøklene til skuda.
Det har vært noen intense uker nå, med det store spørsmålet om vi skulle gå for denne båten. Men tilslutt måtte vi stå for valget om å si JA eller NEI. Vi satset på å gutse til med ett JA.

Så meg og min bror har herved blitt skippere på en Albin 79! Etter lang lang tid med leting på finn.no fant vi tilslutt drømmebåten. Mye fram og tilbake siden båten har defekt motor, og visse ting må fikses, men stort sett ikke noe stor jobb. Det største problemet har vært motoren, men vi har funnet løsning ved at vi låner Captain hope`s motor fra Oslo - Kristiansand. For deretter å få fikset motoren i Kristiansand evt skaffet en ny. Dette gjør ting mye enklere. Båtplass er også fikset på rekordfart, det samme gjelder kart over stort sett hele sør, øst Norge og svenske kysten ned til Gøteborg.

Nå er det bare å forberede seilasen fra Oslo - Kristiansand som må foregå før 22. April. Imellomtiden reiser jeg på misjonstur til Lativa i påska, satser på å få planlagt godt da. Det er jo ett godt stykke, og selvom vi har blitt velsignet med 15 grader å sol om dagen, så kan det fort bli ett værskifte med snøføyke og kuling i april månede.

Når det gjelder båten er det en 26 fots Albin 79. Bygget i Sverige av R. Magnusson. Som kaller sin konstruksjon for sin mest vellykkede. Nesten ståhøyde, dass, storseil, 2 forseil, spinnaker, gps, vindmåler, knopmåler, kjøkken og 4 sengeplasser. Volvo Penta innenbordsmotor. 


Vi gleder oss til å få heist seil og lære å kjenne båten i vannet. Forhåpentligvis at båten kan være til velsignelse for mange mennesker. Ellers foregår det stort sett oppgaveskriving og lesing til eksamen, forhåpentligvis kommer det en Rogalending for å kjøpe Voyageren imorra. Veldig trist å selge bilen, men konklusjonen er at det er mye billigere å ferdes på havet enn på disse eksosbelagte veiene. 


En siste ting. Vi trenger forslag til navn til båten?
Hiv og Hoi


mvh 

Guz


2 kommentarer: