søndag 22. april 2012

"Hva gjør vi hvis motoren plutselig stopper her ute"?

Mandag morgen fikk jeg melding om at guttene ikke kunne komme ombord før mandag kveld. Jeg sjekke værmeldingen nøye og bestemte meg for å ta turen videre til Larvik på egenhånd.
I Larvik skulle gutta mønstre ombord og vi skulle dra videre i retning Kristiansand dagen etter.

Hele turen ned fra Tønsberg var fantastisk, med fin seilvind i ryggen og sol. Ankomsten til Larvik kommer jeg imøte med 2 delfiner rundt båten. Helt rått.


Gutta kom som planlagt ombord utpå kvelden, det var god stemning fra første stund. Dagen etter startet seilasen med sol og vindstille vær, vi tøffet forbi Rakkaboene og utover irettning Risør. Litt ut på ettermiddagen fikk vi endel vind, så vi tok opp seila, men fant ut at det ble litt treigt pågrunn at vi måtte krysse oppover.

Når vi skulle starte motoren igjen, var det ikke noe liv i motoren. Vi drev faretruende fort mot skjær og vi hadde ikke noe annet valg enn å få opp seila så fort som mulig! Vi fikk heist seila, hvor vi seilte i retning Jomfruland. Stemning ombord roet seg litt ettersom vi fikk styrt godt unna skjær og grunner. Innseiling til Jomfrunland var en utfordring, men gikk uproblematisk. På Jomfruland fikk vi igang motoren igjen, og bestemte oss for at vi dro over til Kragerø. På vei til Kragerø ser vi Sel, så ifølge Cato var den turbulente seilas til Jomfruland ikke bortkastet.

Neste dagen våkner vi opp i Kragerø, formen min var ikke bra, Været var heller ikke det beste med liten kuling og regn, masse regn. Besatt av å komme frem til Kristiansand, drar vi utover. Vi blir imøtt av 2-3 meter bølger som båten skjærer fint igjennom, men så begynner motoren igjen.

Akkurat når Johannes tilføyer "Hva gjør vi hvis motoren plutselig stopper utpå her?" Begynner å motoren å sluntre. Vi tenker enstemt at vi er nødt til å snu. Bølgene slår over skjær og holmer rundt oss, regnet gjør det vanskelig å se og Ole styrer så godt han kan i retning Kragerø igjen, Cato får motoren til å ikke dø, mens jeg og Johannes er ferd med å få opp seil.

Vi kom oss i land på Kragerø igjen. Vi fant ut av at det er at motoren står litt lavt som gjør problemet ved høy sjø. Vi har nå fikset problemet, men jeg er fortsatt syk med influensa, så vi måtte utsette seilasen inn til videre.
Vi ser

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar