lørdag 7. mai 2011

Los Angeles, SKID ROW

Her er litt rå tekst hva som har skjedd over i Usa og hva jeg driver med akurat fortiden. Mye skrive feil og jeg har ikke fått tatt noen bilder, siden det har vært så mye å gjøre og fordi det er ganske farlig det fleste strøkene vi har jobba.

Jeg dro ut på tur med Filadelfia Kristiansand bibelskolen til Los Angeles. Vi skulle være med på å jobbe på Dreamcenter som ligger ligger midt i storbyen L.A

Mandag. Reiste fra Kristiansand og via Gardermoen seilte vi over Atlantern i en Boing 747
Ikke noe annet å si enn at det var en veldig lang tur. Når vi første var fremme etter utallige timer i et fly bar det rett til sengs når vi kom frem til Dreamcenter.

Tirsdag.
I dag ble det omvisning rundt på dette gigantiske bygget som tidligere var ett sykehus. Det arbeider folk over alt. Lesser inn matvarer og arbeider på kjøkkenet. Det ble ett lite såkalt ”info” møte som viste seg og være noe som innebar noe helt annet. Det var full trøkk med lovsang og tilbedelse. Ekstremt profesjonellt opplegg. Ut på ettermiddagen ble vi med ut i områder hvor folk hadde hvor det folk var arbeidsløse og hadde ikke råd til mat. Dreamcenter dro ut hver eneste dag med lastebil ut i getthoen å delte ut mat. Dette var vi med på.

Onsdag.

I dag våknet jeg opp 07.00 og startet dagen med en god frokost. I dag skulle jeg være med på ett opplegg kalt Under the bridge. Vi skulle ned i det værste strøket i hele Los Angeles med tilnavnet Skitrow. Vi hadde et møte med lederne som skulle være med. Flere tidligere gjengmedlemmer som hadde ett enormt vitnesbyrd hvordan Jesus hadde forandret dems liv. Det vi fikk høre var at det var begynnelsen av måneden så det var nok temmelig ampert der nede. Siden da hadde de fleste skaffet penger til sin rus.

Synet slo med i når jeg vandret i gaten å plutselig min vend Tor Andre Bergmann dunker i min skulder og sier. ”Her hadde vi aldri gått alene” Det var vanskelig å forklare men hvis du har sett senarioet fra New York i filmen American Gangster så var det noe tilnærmet eller enda verre. Folk lå strødd lags vegen. Vi kom tidlig på morgen så mange lå og sov med sine vogner med klær og søppel. Jeg vil si hele kvartalet var influertert av narkotiske stoffer. Vi gikk rundt for invitere til gratis mat som skulle bli servert på ettermiddagen.

Til kveld skulle jeg ned i samme strøket igjen og være med på The Jonash Prosject. Der ble vi delt inn i flere forskjellige grupper. 1. Snakke med folk og be for de. 2 Servere hotdogs og kaffe. 3. Ta å kaste søppel fra gatene.

Jeg var med på søppel plukking. Vi ble tildelt hansker og søppel poser og gikk gjennom hele område å ryddet det for søppel. Vi fikk strenge instruksjoner at vi måtte holde sammen og hva vi burde holde oss unna som, blant annet alle sprøytene som lå langs gaten og Bottle Cans som ble brukt til koking av heroinen. Det var ett utrolig senario å gå gjennom ett av verdens hardeste strøk hvor over 15.000 lever på gata og plukke søppel for dem. Det var 5 stykker som lever på heltid å gjør dette hver eneste dag. Plukker søppel og hjelper folk i område. Viser guds kjærlighet i praksis. Utrolig

Torsdag
Dro ut med fangene her som soner sin straff her på Dreamcenter til Angus Chruch Dreamcenter for å vaske og gjøre klar for møte som skal var på kvelden. Vi vasket vinduene på hele kirken og heisene.
På ettermiddag dro vi ut til en High School med over 3000 elever for å fortelle om ungdomsmøtene som er på tirsdager.

2 kommentarer: